Mitä sitten pitää tehdä kun undulaattiin tulee reikä?? 

Peloton latasi Merviä jalkaan ihan vaarattoman näköisesti mutta sai sitten nokkansa osumaan niin hyvin että sitä verta vaan tuli ja tuli ja tuli. Undu reppana ei edes ollut huomaavinaan koko hommaa ja jatkoi perus viipotustaan ja minullakin meni pitkä aika ennen kun tajusin että herttinen tuohan vuotaa kuiviin.

Nappasin undun kiinni ja tutkin vahingot. Verta tuli melkoisen holottamalla ja kun lintu on vielä painoltaan niin surkean kokoinen että eihän sitä verta siellä voi paljoa olla. Talkilla yritin tyrehdyttää mutta tyhmä lintu sen haavansa ronkkii auki jatkuvasti. Ei siinä sitten muu auttanut kun silmät kiinni lintu häkkiin ja pimeään josko vaikka nukahtaisi ja antaisi haavan mennä umpeen.

Kävin illalla vielä katsomassa ja orren alla oli LAMMIKKO verta.. ei sii mitään kahta tippaa vaan ihan lilluva lammikko. Orren alapinnassa roikkui veripisaroita. Olin ihan varma että tämän linnun kohtalo oli nyt tässä ja aamulla on jo kuivunut kuoliaaksi... Vaan vielä se on hengissä!!

Tuolla mertsi huutaa arattien perään pimeässä alakerrassa. Syönyt on ja juonutkin ilmeisimmin. Jos hältä kysytään niin ei varmaan oo mitään ongelmaa, mutta ongelmaa todella on. En ole koskaan nähnyt noin paljon linnun verta ja vieläpä noin pirun pienestä elukasta... Uskomaton sissi!!

Isomman linnun olisin tietysti laittanut kaulurin kanssa turvahäkkiin ja jalkaan tollon, mutta tuo elukka ei kyllä moista kohtelua kestäisi. Enkä toisaalta osaisi noin pientä kauluria edes tehdä. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä...