Nyt on meillä mysteeri ratkottavaksi... Avo koiras Tico katakisi kyntensä muutama viikko sitten. Oikean jalan lyhyemmän varpaan kynsi oli tohjona... Siis todella tohjona. Keskeltä kynttä katki ja verta koko maailmankaikkeus täynnä... No miettiä voi miltä näyttää kun liikkuva lintu on vuodattanut kynnestään tunnin pari verta oikeen urakalla ja samalla viipottanut huoneessa lattialla, orsilla, kaltereissa, ruokakupilla........ Silloin käytiin lekurilla paikkaamassa kun ei ollu kaliumpermanganaattia kotosalla enää jäljellä.

Nyt sitten sama tapahtui tänään mutta toiselle jalalle. Samainen lyhyt kynsi on nyt samalla tavalla katki samoista kohden ja verta ihan samanmoinen määrä. Nyt erona oli vaan se että minä olin paikalla kun tämä tapahtui. Enkä vieläkään tiedä mitä tapahtui.... Lintu lensi alas pöytätasolta ja lähti viipottamaan kellarissa muihin tiloihin.... Kun tuli takaisin (muutaman minuutin päästä) oli veriset jalat ja jalanjälkiä pitkin pystyi hyvin seuraamaan missä herra oli käynyt.

Nyt sitten se mysteeri osuus... Missä tämä aina tapahtuu?? Mihin se kynsi jää kärjestään?? Nyt luultavasti kynsi oli mennyt jo aiemmin särki ja itse suoni vahingoittui vasta tässä kauniissa heleässä ja sointuisassa laskeutumisessa kylppärin kaakelilattiaan.

Paikkasin taas linnun ja laitoin pimeään huineeseen kuljetusboksiin. Sillä ajalla soittoa muutamalle lintuihmiselle ja ticon omistajille... Tämän jälkeen suurennuslasi käteen ja koko kämpän tutkiminen tuloksetta... Toivottavasti joku muu lintufriikki tulis pian myös käymään ja antamaan arviota huoneesta ja siitä mihin se kynsi voi jäädä jumiin... toistamiseen....

Sen voin sanoa että musta ei tuu mitään rikospaikkasiivoojaa... Tuo veren haju tekee jo niin pahaa että hyi halvattu!!!