Syksyllä ennen avojen sisääntuontia raksasin lintuhuoneen ja talven aikana pistin arattienkin asumuksen uusiksi.



Avolassa peipot joutuivat pienempään tilaan ja avot saivat lisätilaa (tietty jäi se avojen osuus kuvaamatta paremmin) Nyt on avolassa paljas lattia toisin kun näissä kuvissa. Terassimatto osoittautui hitaasti kuivuvaksi ja hyvin paskan itseensä kiinnittäväksi.



Arateilla on vieläkin lehdet pohjalla mutta meinaan niille testata tuota pellavaa... Avola saa pysyä paljaslattiaisena. Harrikoiden pohjan olen nyt peittänyt siementen kuorilla... Eli aina kun vaihdan siemenet niin vanhat kippaan lattialle. Siivouspäivänä sitten imen ne vesi-imurilla ja tyhjään roskiin... Kokeilu on vasta ekaa siivouskiertoa joten en tiedä miten toimii... :D


Arattilassa innostuin vähän heiluttelemaan sivellintä... Häkki jatkuu oikealle rappusten alle vielä tuplaten saman pätkän kun mitä kuvassa nyt näkyy... toki matalempana. Aratit saivat häkkiinsä pleksiseinän joka on sellainen samea/huurrettu, jottei tarvii kokoajan kattellat toisiaan ja ottaa matsia pleksin läpi. Nyt näkevät toisensa vain jos ovat molemmat lähellä seinää... Jos toinen on kaukana seinästä niin sitä ei näy olleskaan toiselle puolelle. Molemmilla on tehokkaat loisteputket omilla puolillaan ja ruokailu on nyt lattialta.

Lähipäivinä raksaan oven kaksiosaiseksi jotta molemmat voi avata ja lukita eri aikaan... Teen myös jonkun ruokakuppiviritelmän sellaiseksi että saa vieraatkin vaihdettua ruuat ilman että aratit raatelee kädet.