Tässä on meidän tyttö Rita

Rita on kuoriutunut 95 ja kotoisin melkoisen varmasti Ruotsista. Rita on maahantuotu Okalinnun kautta ja siitä on maksettu puoli omaisuutta aikoinaan. Rita tuli edellisen omistajan perheeseen täysin koiraan kaveriksi ja haaveena oli saada linnut joskus pesimään keskenään. Silloin heillä oli siis jo Rico olemassa (avo koiras joka kuoli meillä muistaakseni 09)

Tämä kuva on otettu silloin kun asustettiin vielä Portsassa ja avoilla oli parimetriä x 1m häkki jonka korkeus oli myös sen 2m. Tässä häkissä tekivät kahdesti onnistuneen pesinnän Ricon kanssa, ja sitä ennen olivat firmamme takahuoneessa ja pesivät sielläkin kerran onnistuneesti.

Rita on siis kolmen pojan onnellinen äitikkä, vaikka ei kyllä poikasiaan kovin mallikkaasti ole hoitanut. Kaikki poikaset Rita nyppi pahasti ja aina seuraava poikanen pahemmin kuin edellinen, vaikka rauhaa rakkautta ja oikeanlaista ravintoa on ollut tarjolla.

Ritan terveys ei ole koskaan ollut mikään paras mahdollinen. Stressin iskiessä ritan hengitys tuppaa vinkumaan ja monesti ollaan lääkärillä juostu ja kaikenmoisia lääkkeitä kokeiltu. Vaan kun ei tila pahene, ja on täysin oireeton pitkiä aikoja niin ei auta asiaa murhettua. Ritalla on myös jonkunmoinen jalkaongelma koska toisinaan on kovin könttänen koivistaan eikä oikeen liiku sulavasti. Nyt kuitenkin viimeiset pari vuotta on ollut melko vetreä otus ja roikkuu pää alaspäin koivillaan (mitä ei voinut aikoinaan tehdä ollenkaan)

Rita tuli meille... ööö.... koskas se sitten tulikaan :D... No ainakin on 7 vuotta mennyt?? Kai? Mitä noita muistamaan... Paperit on jossain kyllä tallessa. Meille tullessa Ritalla ja Ricolla oli molemmilla ongelmia kynsien kasvun ja nokan kanssa. Ricolla myös paha nyppimisongelma josta emme koskaan pääseet eroon. Nyt ei tarvitse ritan kynsiä juuri koskaan leikellä... hyvä jos kerran vuodessa. Rita on aktiivinen ja leikkisä, jos ei ole ns. "avohalvaus" meneillään. :D Jos avoja on koskaan nähnyt niin tietää mikä on avohalvaus...