Meillä oli lämpösaneerause talossamme muutaman päivän. Vanha öljypoltin lintuhuoneen vierestä kärrättiin ulos ja tilalle tuli maalämpö. Nyt ei enää lintuhuoneessa öljypoltin pöhise mutta toisaalta ei tule sitten talvella hukkalämpöä "harakoille". Lintuhuoneeseen tuli siis oma patteri ja pian teen vanhasta kattilahuoneesta lisäosan linnuille (ehkä arateille oma soppi jos tulevat toimeen)

Avot ja aratit heitettiin muutamaksi vuorokaudeksi ulkoruokintaan vaikka eivät ole koskaan ennen olleet yötä ulkosalla. Aratit oli pakko ottaa illalla sisälle kun huusivat kurkku suorana kun joku ei sammuttanutkaan isoa lamppua taivaalta. Heitä myös hieman rassaa nuo mustarastaiden iltalaulut. Heidän äänensä kun on tunnetusti paljon sointuisampaa.

Kahden päivän kiviporan melskeestä selvisi ilmeisesti kaikki peipot. Lopulliset kuolemantapaukset nähtäneen parin viikon sisällä jos stressi oli niille liikaa. Olivat nimittäin ihan aitiopaikalla pahimman melskeen kourissa.... Hauskaa toki oli se että toisen päivän loppupuolella kun lintulasta oli jo valot sammuneet veti peipot sikeitä ja puolella porukasta oli pää siivenalla. Putkimies joutui vielä viimeiset kiinnikkeet jurnuttamaan kahden metrin päässä häkistä ja ei peipot vaivautuneet edes päätään siivestä nostamaan moisen metelin takia.

Putkimiehetkin ihmettelivät peippojen kylmiä hermoja kun ne vaan lauloi, lauloi ja lauloi... Ainut mitä olivat pelästyneet oli kun huoneen ovi oli kolahtanut aviaarion kylkeen niin silloin oli koko parvi ampassut lentoon ja ehkä minuutin oli vähän hiljaisempaa.

Nyt olen rakentanut ulkohäkkiin väliseinän ja saadaan avot ja aratit samaan aikaan ulkosalle. Vielä kun saadaan sisähäkit siihen varastokoppiin niin jätän aratit ulkosalle myös öiksi. Toivottavasti huomenissa projekti siltä osin etenisi...

OIKEIN LÄMMINTÄ KESÄÄÄÄÄ!!! Meitsi menee töihin jossa on vaivasesti 35 astetta ollu viimepäivinä. Että kiva tehdä raskasta ruumiillista työtä moisessa kuumuudessa.